Linceri su kolači kojima niko ne može odoleti. Mogu se spremati i krasiti vašu trpezu kako za vreme praznika, tako i uz popodnevnu kaficu ili čaj. Mene oni asociraju na Božić i donose prazničnu atmosferu, pa sam želela da podelim sa vama ovaj recept i da vam dam ideju šta pripremiti ovih dana.
Sastoci:
- 180 g margarina
- 350 g brašna
- 1 jaje
- 1 žumance
- 200 g šećera
- 3 vanilin šećera
- dzem od borovnice, maline, kasije, šipuka..
- prah šećer
Priprema:
Sve sastojke pomešajte i mikserom (sa spiralama) dobro umutite, a zatim rukom fino izmesite testo.
Pospite brašno preko svoje radne površine kako se ne bi lepilo.
Kada ste testo izmesili, napravite od njega loptu, uvijte u foliju i ostavite da odstoji između 30 i 40 minuta u frižideru.
Kada je testo odstojalo, oklagijom rastanjite na debljinu oko 4 mm i modlicama u obliku cvetića ili zvezdica napravite oblik, tako da jedna zvezica bude cela a druga da ima šupljinu u sebi.
Vodite računa da imate isti broj oblika sa rupom i bez rupe.
Obložite pleh papirom za pečenje i poređajte keksiće. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10-15 minuta i pazite da ostanu beli. Nakon pečenja, ostavite ih da se dobro ohlade.
Hladne keksiće nafilujte dzemom i pospite prah šećer.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар