недеља, 3. јануар 2016.

Pijani saran




Sastojci :

  • 1.5 - 2 kg sarana
  • 1 dl belog vina
  • sok od limuna
  • persun
  • ulje
  • 2-3 cena belog luka
  • vegeta
  • biber
  • so
  • 1 kg crvenog krompira
  • pola casice viskija

Priprema :

Pomesajte sok od limuna, sitno seckani persun i beli luk, biber, so, vegetu, malo ulja i sve dobro utrljajte na sarana, koga ste prethodno ocistili i zarezali kao na slici.

U svaki zarez dobro utrljajte zacine, a ostatak sipajte u utrobu sarana.

Ocistite krompir, isecite ga po zelji, pomastite pleh u kome cete peci, stavite ribu na krompir i pecite oko 15 minuta. 
Ukoliko volite, krompiru mozete dodati i sargarepu ili neko drugo povrce.

Nakon toga, prelijte belo vino i poprskajte sarana viskijem. Pecite jos 50 - 60 minuta. 



Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар