Sastojci :
- 1.5 - 2 kg sarana
- 1 dl belog vina
- sok od limuna
- persun
- ulje
- 2-3 cena belog luka
- vegeta
- biber
- so
- 1 kg crvenog krompira
- pola casice viskija
Priprema :
Pomesajte sok od limuna, sitno seckani persun i beli luk, biber, so, vegetu, malo ulja i sve dobro utrljajte na sarana, koga ste prethodno ocistili i zarezali kao na slici.
U svaki zarez dobro utrljajte zacine, a ostatak sipajte u utrobu sarana.
Ocistite krompir, isecite ga po zelji, pomastite pleh u kome cete peci, stavite ribu na krompir i pecite oko 15 minuta.
Ukoliko volite, krompiru mozete dodati i sargarepu ili neko drugo povrce.
Nakon toga, prelijte belo vino i poprskajte sarana viskijem. Pecite jos 50 - 60 minuta.
Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар