петак, 8. јануар 2016.

Svinjsko pečenje



Sastojci :

  • 2 kg svinjetine od buta ("Ruža")
  • 200 g slanine
  • senf
  • so
  • biber
  • krompir
  • belo vino





Priprema :


Komad mesa usolite. Namažite senfom i malo biberom, pouljite i ostavite na hladnom mestu par sati da odstoji. Najbolje je da ostavite da prenoći.

U pekač stavite ulje ili 1-2 kašike svinjske masti. Sipajte malo vode. Spustite meso i poklopite aluminijumskom folijom. 

Pecite 45 minuta, a zatim skinite foliju, prelivajte meso saftom koje je pustilo i dodajte krompir krupno sečen. 

Pecite jos 45 minuta, stalno prelivajući meso, a pred kraj pečenja pečenje obložite komadima slanine.
Meso mora odozgo biti hrskavo, a unutra roze boje, ali pečeno! Možete ga prilikom pečenja podlivati sa belim vinom.

Prijatno i uživajte u ovim divnim ukusima! ♥





Нема коментара:

Постави коментар