Iako su nam u svako doba godine na pijaci i u marketima dostupne sveze paprike, vise volim da kupim suvu leskovacku crvenu papriku. Cesto je pripremam, narocito za vreme posta. Ukus je fantastican, a mozete ih puniti raznoraznim filovima. Ja cu danas pripremiti paprike punjene pasuljem, ali takodje mozete ih puniti i zitom, pirincom...
Sastojci :
- 8-12 suvih paprika
- 2-3 solje kuvanog pasulja
- 1 praziluk
- so
- biber
- ljuta aleva paprika
- maslinovo ulje
- nana
Priprema :
Paprike, koje ste preko noci potopili u mlaku vodu, isperite, osusite i punite filom:
sitno iseckajte praziluk, isprzite ga i zacinite alevom ljutom paprikom, solju, biberom i nanom. Dodajte kuvani pasulj i sve lepo promesajte, Napunite paprike.
Ukoliko vam je ostalo fila, prvo stavite fil u vatrostalnu posudu, pa preko naredjajte punjene paprike.
Ugrejte maslinovo ulje i sve "bogato" prelijte. Zapecite u rerni, ali nemojte ih presusiti.
Mogu se sluziti i hladne i tople, vrlo su ukusne. :)
Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар