Sastojci :
- 1 kg raznovrsne recne ribe (saran, som, deverika..)
- 1 glavica crnog luka
- 2 sargarepe
- 1 paskanat
- 1 parce celera
- brasno
- limun
- 1 kasika paradajz pirea
- persun
- biber
- so
- ljuta i slatka aleva paprika
- 1 dl belog vina
Priprema :
Izdinstajte crni luk, sargarepu, paskanat i celer. Posebno obarite ribu i ocistite je od kostiju. Vodu u kojoj se riba barila nalijte u luk i povrce i skuvajte.
Kada je povrce kuvano, spustite ribu unutra i zaprzite na sledeci nacin :
Izmesajte bez ulja - brasno, zacin za ribu, ljutu i slatku alevu papriku, kasiku do dve paradajz pirea i malo limuna.
Kada ste napravili zaprsku, dodajte je u corbu i sve prokuvajte.
Pre sluzenja dodajte 1 dl belog vina.
Prijatno! ♥ ♥ ♥
Нема коментара:
Постави коментар