уторак, 5. јануар 2016.

Riblja corba



Sastojci :

  • 1 kg raznovrsne recne ribe (saran, som, deverika..)
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 sargarepe
  • 1 paskanat
  • 1 parce celera
  • brasno
  • limun
  • 1 kasika paradajz pirea
  • persun
  • biber
  • so
  • ljuta i slatka aleva paprika
  • 1 dl belog vina

Priprema :

Izdinstajte crni luk, sargarepu, paskanat i celer. Posebno obarite ribu i ocistite je od kostiju. Vodu u kojoj se riba barila nalijte u luk i povrce i skuvajte. 

Kada je povrce kuvano, spustite ribu unutra i zaprzite na sledeci nacin :
Izmesajte bez ulja - brasno, zacin za ribu, ljutu i slatku alevu papriku, kasiku do dve paradajz pirea i malo limuna.

Kada ste napravili zaprsku, dodajte je u corbu i sve prokuvajte. 

Pre sluzenja dodajte 1 dl belog vina.




Prijatno! ♥ ♥ ♥

Нема коментара:

Постави коментар