уторак, 29. децембар 2015.

Francuska cokoladna torta





Sastojci za koru :

  • 150 g putera
  • 150 g secera
  • 2 vanile
  • 6 jaja
  • 150 g mlevenih oraha
  • 2-3 rebra cokolade


Sastojci za fil :

  • 150 g putera
  • 150 g secera u prahu
  • 300 g cokolade
  • 1 kasicica kakaoa
  • 2 jaja
  • ekstrakt ruma


Priprema kore:


Odvojite zumanca od belanaca, pa umutite zumanca sa secerom. Postepeno dodajte vanilu, mlevene orahe i rendanu ili otopljenu cokoladu. Odvojeno umutite sneg od belanaca i polako umesajte u masu.
Pecite oko 30 minuta.
Ohladjenu podelite na tri dela i filujte.



Priprema fila :


Penasto umutite puter sa secerom i zumancima. Dodajte 150 g cokolade koju ste prethodno istopili i ekstrakt ruma i kakao, a umuceni belanac umesajte na kraju. 
Nafilovanu tortu prelijte sa 150 g otopljene cokolade i komadicem putera. Ukrasite tortu po zelji.


Prijatno! ♥ :)




Нема коментара:

Постави коментар