Sastojci za koru :
- 150 g putera
- 150 g secera
- 2 vanile
- 6 jaja
- 150 g mlevenih oraha
- 2-3 rebra cokolade
Sastojci za fil :
Priprema kore:
Odvojite zumanca od belanaca, pa umutite zumanca sa secerom. Postepeno dodajte vanilu, mlevene orahe i rendanu ili otopljenu cokoladu. Odvojeno umutite sneg od belanaca i polako umesajte u masu.
Pecite oko 30 minuta.
Ohladjenu podelite na tri dela i filujte.
Priprema fila :
Penasto umutite puter sa secerom i zumancima. Dodajte 150 g cokolade koju ste prethodno istopili i ekstrakt ruma i kakao, a umuceni belanac umesajte na kraju.
Nafilovanu tortu prelijte sa 150 g otopljene cokolade i komadicem putera. Ukrasite tortu po zelji.
Нема коментара:
Постави коментар