Sastojci:
- 200 g margarina ili putera
- 200 g krupno mlevenih lesnika
- 250 g mlevene plazme
- 200 g cokolade za glazuru
- 120 g secera
Priprema:
Secer otopite sa par kasika vode. Pustite par minuta da se uspinuje, ali ne previse da ne bi postalo suvise gusto. U seceru odmah otopite margarin ili puter, ali pazite da ne vri. Dodajte mlevenu plazmu i lesnike. Sve fino izmesajte, pa ukoliko zelite da vase kuglice imaju aromu ruma, dodajte par kapi. Ja najvise volim da prepecem lesnik, pre mlevenja, zaista imaju kolacici poseban miris i ukus, ali ukoliko volite neki drugi, slobodno mozete improvizovati.
Pravite kuglice, otopite cokoladu u koju ste stavili komadic putera, kako bi imale sjaj. Kuglice nabodite na cackalice, umocite ih u otopljenu cokoladu i ostavite ubodene u stiropor kako bi se ravnomerno oblozile i dobro osusile. Mozete ih i ukrasiti.
Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар