Vreme je posta, pa bih zelela da sa vama podelim moj omiljeni recept za riblju salatu. Vrlo je jednostavan, sprema se brzo, a pojede jos brze :)
Za Svetog Nikolu sam pripremila salatu od lososa, ali mozete je spremati i od oslica ili neke druge bele ribe.
Ovaj put sam je jednostavno servirala sa kriskama limuna i maslinkama, ali najbolje je da je servirate u obliku ribe kako bi vase goste ocarao i izgled, a ne samo ukus. ♥
Sastojci :
- 1 kg ribe
- 1 konzerva kvalitetne tunjevine
- 1 bareni krompir
- 3-4 kisela krastavcica
- par zelenih maslinki
- biber
- so
- maslinovo ulje
Priprema:
Ribu obarite, ocistite od koze i kostiju. Propasirajte i pomesajte sa izgnjecenim obarenim krompirom, u kompaktnu masu.
Dodajte tunjevinu, malo maslinovog ulja, iseckane maslinke i kisele krastavcice i sve fino promesajte i zacinite solju i biberom.
Oblikujte na tanjiru. Od ove mase mozete praviti i kuglice, pa ih valjati u susam ili sitno seckani persun.
Prijatno! :) ♥
Нема коментара:
Постави коментар