уторак, 29. децембар 2015.

Riblja salata

Vreme je posta, pa bih zelela da sa vama podelim moj omiljeni recept za riblju salatu. Vrlo je jednostavan, sprema se brzo, a pojede jos brze :)
Za Svetog Nikolu sam pripremila salatu od lososa, ali mozete je spremati i od oslica ili neke druge bele ribe.
Ovaj put sam je jednostavno servirala sa kriskama limuna i maslinkama, ali najbolje je da je servirate u obliku ribe kako bi vase goste ocarao i izgled, a ne samo ukus. ♥ 





Sastojci :

  • 1 kg ribe
  • 1 konzerva kvalitetne tunjevine
  • 1 bareni krompir
  • 3-4 kisela krastavcica
  • par zelenih maslinki
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje

Priprema:


Ribu obarite, ocistite od koze i kostiju. Propasirajte i pomesajte sa izgnjecenim obarenim krompirom, u kompaktnu masu. 
Dodajte tunjevinu, malo maslinovog ulja, iseckane maslinke i kisele krastavcice i sve fino promesajte i zacinite solju i biberom.
Oblikujte na tanjiru. Od ove mase mozete praviti i kuglice, pa ih valjati u susam ili sitno seckani persun.

Prijatno! :) ♥

Нема коментара:

Постави коментар