среда, 30. децембар 2015.

Svarcvald torta

U principu ne volim visnje, niti bilo koje kiselo voce, zato sam dugo izbegavala da probam ovu tortu iako su mi je svi preporucivali.
Medjutim, kada sam kod prijateljice na rucku dobila ovo parce torte, postala mi je jedna od omiljenih. Spoj slaga i blago kiselog voca osvezava, korice su lagane, a fil veoma kremast. Sve u svemu - fantasticno! :)
Kao sto znamo, sutra je docek Nove godine, ova torta ce se naci na mojoj trpezi, pa sam zelela da i vama dam predlog sta da pripremite. ♥





Sastojci :

  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g visanja iz kompota
  • 50 g cokolade za kuvanje
  • 4 jaja
  • 500 ml mleka
  • 100 g secera
  • gustin
  • 30 ml likera od visnje
  • 1 puding od vanile
  • 2 kasike ulja
  • 100 g brasna


Priprema kore :

OVO JE MERA ZA JEDNU KORU. Ukoliko zelite vise korica, kao na slici, povecajte broj jaja.

Odvojite belanca od zumanana, pa belanca mutite mikserom, dodajuci secer i zumanca, rendanu cokoladu, ulje i brasno.  Pecite 15ak minuta na temperaturi od 200 stepeni. Ispeceni patispanj premazite kremom od visanja, a zatim kremom od slatke pavlake. 


Krem od visanja:

Skuvajte puding od vanile i gustin, a kada se prohladi dodajte visnje i liker.


Krem od slatke pavlake:

Umutite slatku pavlaku, dok ne dobijete krem zeljene gustine. 

Ukrasite slagom i cokoladom. :)




PRIJATNO! ♥ ♥ ♥

Нема коментара:

Постави коментар