Ni jedan svecani rucak ne moze da prodje bez pecenja. Ove godine na nasem stolu je spikovano telece meso sa barenim povrcem.
Sastojci :
- 2-3 kg teletine od buta, ramstek ili file
- 200 g slanine
- so
- biber
- zacinske biljke : ruzmarin, lorber
- 200 ml suvog belog vina
- ulje ili mast
- senf
Priprema :
Komad sirovog mesa naspikujte seckanom slaninom. To ucinite tako sto cete nozem probosti meso i u tu supljinu stavite komadic slanine (ukoliko volite mozete dodati i beli luk).
Meso premazite senfom, uljem ili mascu. Ostavite oko 2 do 3 sata u frizideru.
Posudu u kojoj pecete meso, najbolje glinena, premazite uljem, sipajte belo vino, dodajte zacine, stavite meso i pecite sat i po vremena, sa folijom. Zatim, sklonite foliju i pecite jos pola sata dok ne dobije zlatnu koricu.
Meso mozete premazati, pred kraj, sa malo meda kako bi imalo sjaj i divnu glazuru. Nikako nemojte meso seci odmah, mora malo da se odmori, prohladi.
Sluzite uz bareno povrce, preliveno sokom koje je teletina ispustila prilikom pecenja.
Нема коментара:
Постави коментар