четвртак, 31. децембар 2015.

Telece pecenje

Ni jedan svecani rucak ne moze da prodje bez pecenja. Ove godine na nasem stolu je spikovano telece meso sa barenim povrcem.





Sastojci :

  • 2-3 kg teletine od buta, ramstek ili file
  • 200 g slanine
  • so
  • biber
  • zacinske biljke : ruzmarin, lorber
  • 200 ml suvog belog vina
  • ulje ili mast
  • senf

Priprema :

Komad sirovog mesa naspikujte seckanom slaninom. To ucinite tako sto cete nozem probosti meso i u tu supljinu stavite komadic slanine (ukoliko volite mozete dodati i beli luk).
Meso premazite senfom, uljem ili mascu. Ostavite oko 2 do 3 sata u frizideru. 

Posudu u kojoj pecete meso, najbolje glinena, premazite uljem, sipajte belo vino, dodajte zacine, stavite meso i pecite sat i po vremena, sa folijom. Zatim, sklonite foliju i pecite jos pola sata dok ne dobije zlatnu koricu.

Meso mozete premazati, pred kraj, sa malo meda kako bi imalo sjaj i divnu glazuru. Nikako nemojte meso seci odmah, mora malo da se odmori, prohladi.
Sluzite uz bareno povrce, preliveno sokom koje je teletina ispustila prilikom pecenja.

Нема коментара:

Постави коментар