среда, 30. децембар 2015.

"Grof Orlov" piletina




Sastojci :

  • 8 pilecih bataka
  • 1 kasika meda
  • 1 manji crni luk
  • 1 cen belog luka
  • 3 kasike kecapa
  • 1 kasika pirea od paradajza
  • 3-4 kasike ulja
  • 2 kasicice ljutog sosa

Priprema :


Iseckajte sitno crni i beli luk, izmesajte sa kasikom meda, uljem, kecapom i paradajz pireom. Dodajte ljuti sos. Dinstajte na laganoj vatri oko 5 minuta, polako mesajuci, a potom dobro mikserom umutite., kako bi se sve fino sjedinilo. Dodajte jos malo ulja i izmesajte. 

Poredjajte batake u tepsiju, koju ste prethodno oblozili papirom za pecenje. Svaki batak premazite pripremljenom marinadom. 
Ostavite da odstoji jedan sat.  Pecite u zagrejanoj rerni 40 minuta.  U toku pecenja, povremeno ih okrecite i prelivajte marinadom. 

Ovo ukusno jelo obavezno morate pripremiti, sigurna sam da ce vam se dopasti! :)

Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар