Svaki moj odlazak sa majkom u Beograd obavezno se zavrsavao u poslasticarnici hotela Moskva. Uz domacu kafu uvek smo jele njihov cuveni specijalitet "Moskva snit".
Bogatstvo ukusa visnje i ananasa, divnog vanil krema, prijao je posle svake kupovine i setnje Knez Mihajlovom ulicom. Sedele bismo dugo, opusteno, uzivajuci uz zvuke klavira. Tortu sam jela polako, kako bi sto duze uzivala u tim prekrasnim ukusima.
I sada kada god prodjem Terazijama setim se tih dana, moje mame i divnih trenutaka koje smo tu provele zajedno.
Torta ce se i vama sigurno dopasti. ♥
Sastojci za koru :
- 250 g putera
- 250 g secera u prahu
- 100 ml mleka
- 2-3 kesice vanile
- 300 g satka od visanja
- 300 g komadica ananasa
- slag - 400 ml mleka i 4 kesice slaga
Priprema kore :
Belanca dobro umutite sa secerom, dok se ovaj ne istopi. Dodajte orahe, vanilu, brasno i pecite u velikom plehu 25 minuta na 180 stepeni. Pecenu i ohladjenu koru isecite na cetiri dela.
Priprema fila :
Zumanca umutite sa secerom i vanilom na pari (serpa u kojoj mutimo fil se stavi u serpu sa vodom koja vrije i neprestano mesajte). Polako dodajte mleko i kada krem dobije gustinu - ostavite da se ohladi. Dodajte puter, koji ste posebno prvo umutili, pa sve zajedno onda mutite jos malo. Posebno umutite slag (400 ml mleka i 4 kasice slaga).
Filovanje :
Prvu koru premazite krem filom. Na fil stavite ananas, a preko ananasa slag.
Onda stavite drugu koru, premazite je kremom, pa stavite visnje i naravno preko visanja stavite slag. Tako redjajte po redu, koliko god kora imali.
Na vrh torte mozete staviti slag ili dobijeni krem sa anrendanom belom cokoladom ili seckanim orasima.
Ovu tortu posluzite uz kafu i uzivajte! ♥
Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар