уторак, 29. децембар 2015.

Panna cotta sa prelivom od karamela

Panna cotta je dezert koji nam dolazi iz Italije.  Iako se u kuvarima ne pominje pre 1960 godine, smatra se da je nastao negde oko 1900 godine u regiji Pijemont, a da ga je izmislila zena madjarkog porekla. 

Panna cotta se cesto servira sa prelivom od cokolade, bobicastog voca ili karamele, kakvu mi danas pripremamo.






Sastojci :

  • 50 g secera
  • 2 vanile
  • 500 g krem pavlake
  • 3 table zelatina
  • 200 g secera za karamel


Priprema:

Zelatin potopite u malo mlake vode da se otopi. U krem od pavlake (koji ste zagrejali do vrenja, ali ne sme da vri) stavite secer, vanilu i otopljeni zelatin. Odmah prespite u kalup i stavite u friz da se stegne. Ohladjeno istresite iz kalupa i prelijte karamelom. 






Karamel pripremite tako sto cete 200 g secera otopiti sa jednom kasikom putera. Stalno mesajte kako ne bi zagoreo i odmah prelijte preko panna cotte.



Prijatno slatki moji! ♥







Нема коментара:

Постави коментар