Panna cotta je dezert koji nam dolazi iz Italije. Iako se u kuvarima ne pominje pre 1960 godine, smatra se da je nastao negde oko 1900 godine u regiji Pijemont, a da ga je izmislila zena madjarkog porekla.
Panna cotta se cesto servira sa prelivom od cokolade, bobicastog voca ili karamele, kakvu mi danas pripremamo.
Sastojci :
- 50 g secera
- 2 vanile
- 500 g krem pavlake
- 3 table zelatina
- 200 g secera za karamel
Priprema:
Zelatin potopite u malo mlake vode da se otopi. U krem od pavlake (koji ste zagrejali do vrenja, ali ne sme da vri) stavite secer, vanilu i otopljeni zelatin. Odmah prespite u kalup i stavite u friz da se stegne. Ohladjeno istresite iz kalupa i prelijte karamelom.
Prijatno slatki moji! ♥
Нема коментара:
Постави коментар