понедељак, 14. септембар 2015.

Celer corba

Celer je veoma lekovito povrce. On neverovatno poboljsava krvnu sliku, cirkulaciju, apetit, a pored toga sto je zdrav- on je i veoma ukusan. 
Medju zacinskim biljkama on zauzima posebno mesto. Luk, persun, sargarepa i celer predstavljaju cetiri glavna aduta svake kuhinje. Moze se naci tokom citave godine, ali najbolji je u jesen.
Shodno vremenu koje nam dolazi, evo jedne ideje sta zdravo i ukusno da pripremite porodici...




Sastojci :

  • 1 veci celer
  • malo besamel sosa
  • 1 kockica govedje ili pilece supe
  • persun
  • so
  • biber

Priprema :

Izrendajte celer sitno. Napravite besamel sos : istopite 30 g putera, dodajte malo brasna i proprzite, ali dobro pazite da ne potamni. Polako dodajte hladno mleko - 2 case, neprestano muteci, dok se masa ne skuva.
Nalijte vodu, dodajte izrendani celer i kockicu supe. Kuvajte. Kada je celer kuvan, izblendirajte ga stapnim mikserom, zacinite solju i biberom. Naseckajte persun i sve lepo promesajte. 
Corbu sluzite dok je vruca, a ukoliko volite servirajte uz kasiku kisele pavlake. 

Prijatno! :)

Нема коментара:

Постави коментар