понедељак, 14. септембар 2015.

Punjeni paradajz

Ima li sta lepse nego vasu trpezu, pored toga sto je ukusna, uciniti je i neodoljivom na izgled? Uvek nas muci pitanje sta gostima pripremiti za predjelo, pored raznih salata, sireva, mesa, evo jednog predloga koji svojim bojama ocara apsolutno svakoga. Punjeni paradajz spremam dugi niz godina i mogu vam reci da se dopada kako deci, tako i starijima. Izvolite... :)





Sastojci :

  • 2 paradajza po osobi
  • 50 g sunke
  • 100 g parizera
  • 2 kuvana jaja
  • kajmak
  • sir
  • persun
  • senf

Priprema :

Operite paradajz, skinite poklopce i malom kasicicom izdubite seme i sok. Okrenite paradajz da se ocedi. Za to vreme sitno iseckajte parizer i sunku. Izmesajte sa kasicicom senfa. Dodajte sitno sekana kuvana jaja, sir i kajmak. Napunite paradajz i ukrasite persunom ili maslinkama. Servirajte na listu zelene salate.

Prijatno! :)

Нема коментара:

Постави коментар