Ni jednostavnijih sastojaka, ni boljeg rezultata i ukusa. Restovan krompir je jelo koje se brzo sprema, sluzi se kao prilog uz razna mesa, a moze i kao samostalno jelo uz dobru sezonsku salatu, zimi uz tursiju je izvrstan odabir.
Sastojci :
- 1 kg roze krompira
- 3 glavica crnog luka (oko 300 g)
- 1 kasika masnoce (po mogucstvu mast)
- 2 kasicice aleve paprike (moze i ljuta)
- biber
- so
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAvcopr_YlaLtZCCmnUJueocz5rxtGhSjasvVK4lfmlOxqksj5y72W26w3LEYzvB9gxcLi1kRYz4wjwIGm3l72j4S8FVgAxBu2ZhksniwkgS3BtUeVXD_uGBbmXYp5C4aHGvOiM6Vyr10/s200/paprika.jpg)
Priprema :
Krompir oljustite, isecite na kockice i skuvajte u slanoj vodi. Luk sitno iseckajte i na masnoci tiho isprzite, ali pazite da ne zagori. Kad je gotov, stavite alevu papriku, a zatim izmaknite sa ringle.
Krompir procedite, grubo viljuskom izgnjecite, da ne dobijete masu pirea, vec da se osecaju komadici krompira pri jelu.
Umesajte luk i krompira, pobiberite i probajte da li je dovoljno slano. Ukoliko nije, posolite po ukusu. Ukoliko je krompir i suvise suv, dodajte malo vode u kojoj se kuvao, ali ne preterujte. Mozete ga posluziti uz meso ili uz kobasice, kao sto sam ja danas uradila.
Znam da ce vam se dopasti, svi ga vole. :)
Prijatno! :)
Нема коментара:
Постави коментар