четвртак, 10. септембар 2015.

Restovan krompir

Ni jednostavnijih sastojaka, ni boljeg rezultata i ukusa. Restovan krompir je jelo koje se brzo sprema, sluzi se kao prilog uz razna mesa, a moze i kao samostalno jelo uz dobru sezonsku salatu, zimi uz tursiju je izvrstan odabir.




Sastojci :

  • 1 kg roze krompira
  • 3 glavica crnog luka (oko 300 g)
  • 1 kasika masnoce (po mogucstvu mast)
  • 2 kasicice aleve paprike (moze i ljuta)
  • biber
  • so

Priprema :

Krompir oljustite, isecite na kockice i skuvajte u slanoj vodi. Luk sitno iseckajte i na masnoci tiho isprzite, ali pazite da ne zagori. Kad je gotov, stavite alevu papriku, a zatim izmaknite sa ringle. 
Krompir procedite, grubo viljuskom izgnjecite, da ne dobijete masu pirea, vec da se osecaju komadici krompira pri jelu.







Umesajte luk i krompira, pobiberite i probajte da li je dovoljno slano. Ukoliko nije, posolite po ukusu. Ukoliko je krompir i suvise suv, dodajte malo vode u kojoj se kuvao, ali ne preterujte.  Mozete ga posluziti uz meso ili uz kobasice, kao sto sam ja danas uradila.
Znam da ce vam se dopasti, svi ga vole. :)

Prijatno! :)

Нема коментара:

Постави коментар