Grasak je povrce iz reda mahunarki koji se javlja jos u doba neolita. Izuzetno hranljiv, bogat proteinima, ugljenim hidratima, mineralima i vitaminima C i E. Grasak se danas sadi u celom svetu, narocito u Indiji, Rusiji, SAD i Kini... Jelo se brzo i lako priprema, a mirodjija mu daje specificanu notu..
Sastojci :
- 1 kg mladog graska
- 1 vece pilece grudi - oko 500 g
- 1 glavica crnog luka
- so
- biber
- ulje
- mirodjija
- 1 pileca kocka za supu
Priprema :
Luk sitno iseckajte i stavite u vok, u koji ste sipali ulje. Dodajte meso seckano na kocke i proprzite. Grasak potom stavite u vok i sipajte vrlo malo vode. Jelo se dinsta, a ne kuva!
Mesajte da ne zagori, povremeno dodajuci mlaku vodu. Ubacite kockicu za supu ili je rastopite u vodi kojom nalivate grasak.
Kada se sve skuva i grasak omeksa, a luk se "izgubi" u saftu - jelo je gotovo i gusto! Poprasite ga kasikom brasna, dobro promesajte da ne bude grudvica, podlijte vodu. Dodajte so, biber i mirodjiju.
Prokuvajte oko 5 - 6 minuta. i posluzite.
Prijatno! :)
Нема коментара:
Постави коментар