понедељак, 28. септембар 2015.

Testenina sa makom

Ono sto me uvek asocira na detinjstvo jesu makarone sa makom ili orasima. Da li uopste postoji osoba koja ovo ne voli? Ukus maka, vruca testenina i opojan miris vanilinog secera...Mmm.. Mozete ih spremati za uzinu, a mogu biti i samostalan obrok, ja sam mojoj porodici veceras pripremila za veceru i odmah sela da recept podelim sa vama. Brzo i veoma lako se spremaju. 


O ovoj divnoj poslastici je cak i nas Djordje Balasevic pevao "Sido, postavljaj, Bog te vid'o spremila nam kuma nasa za uzinu paprikasa, pa kolace, kremenadle i par sarmi svakom mesto leba mesa bela, princes krofne vangla cela, suvih sljiva i koljiva i rezance s makom. Eh kad se samo setim, al se nekad dobro jelo bas."




Sastojci :

  • pakovanje testenine
  • 200 g maka
  • 50 - 100 g suvog grozdja
  • mleko
  • secer u prahu
  • secer u prahu sa vanilom


Priprema :


Skuvajte testeninu. 



Mak i secer u prahu promesajte, pa prokuvajte sa mlekom - oko 1 1/2 litra mleka, pazite da ne bude mnogo retko. Dodajte i suvo grozdje.






U posebnu serpu stavite malo margarina i dodajte mak koji ste skuvali sa mlekom, a zatim dodajte testeninu i brzo i fino promesajte, pazite da ne zagori.  
Pospite secerom u prahu, u koji ste dodali vanilu i posluzite dok su jos vruce. Uzivajte :)



Prijatno slatki moji! 

Нема коментара:

Постави коментар