Sastojci :
- 4 pastrmke
- 100 g badema (oljustenog i obarenog)
- 1 vezica persuna
- 2-3 cena belog luka
- so
- biber
- vegeta
- pola kasicice aleve paprike
Priprema :
Pastrmke operite, ocistite i napunite :
u blenderu iseckajte badem, persun i beli luk. Sipajte malo maslinovog ulja, kako bi se fino povezala masa. Zacinite vegetom, solju i biberom.
Kada ste pastrmku napunili, uvaljajte je u brasno i isprzite na vrelom ulju.
Najbolje je da sluzite uz krompir i blitvu, a obavezno je posluzite dok je jos topla. Kao prilog, ko voli, mozete posluziti i riblji sos, koji sam takodje sa vama podelila i mozete ga procitati medju mojim receptima.
Ko voli moze vrucu ribu staviti na tanjir u koji ste prvo stavili kasiku mladog kajmaka.
Нема коментара:
Постави коментар