недеља, 13. септембар 2015.

Pastrmka punjena bademom


Sastojci :

  • 4 pastrmke
  • 100 g badema (oljustenog i obarenog)
  • 1 vezica persuna
  • 2-3 cena belog luka
  • so
  • biber
  • vegeta
  • pola kasicice aleve paprike

Priprema :

Pastrmke operite, ocistite i napunite :
u blenderu iseckajte badem, persun i beli luk. Sipajte malo maslinovog ulja, kako bi se fino povezala masa. Zacinite vegetom, solju i biberom.
Kada ste pastrmku napunili, uvaljajte je u brasno i isprzite na vrelom ulju.



Najbolje je da sluzite uz krompir i blitvu, a obavezno je posluzite dok je jos topla. Kao prilog, ko voli, mozete posluziti i riblji sos, koji sam takodje sa vama podelila i mozete ga procitati medju mojim receptima.



Ko voli moze vrucu ribu staviti na tanjir u koji ste prvo stavili kasiku mladog kajmaka.




Нема коментара:

Постави коментар