Sastojci za kore :
- 8 belanaca
- 500 g secera
- 2 kasike sirceta
- 100 g seckanih oraha
Sastojci za fil :
- 8 zumanaca
- 5 kasika brasna
- 200 g secera
- 1/2 l mleka
- 250 g putera
- 100 g mlevenih oraha
- 100 seckanih oraha
Priprema kore :
Umutite 4 belanca sa 250 g secera. Dodajte kasiku sirceta. Polako umesajte 50 g oraha i fino sjedinite.
Pleh oblozite papirom za pecenje, sipajte masu i susite oko sat i po, na 100 stepeni, u zavisnosti kakav je vas sporet. Isto tako ucinite i sa drugom korom.
Priprema fila :
Umutite zumanca sa secerom. Dodajte brasno i kuvajte u mleku. Kada se fil skuva, ohladite ga. Dodajte jedan penasto umuceni puter i izmesajte lagano. U fil stavite i mlevene i seckane orahe.
Svaku koru presecite pazljivo na dva dela, tako da dobijete ukupno 4 kore i filujte. Obavezno lepo ukrasite tortu.
Prijatno slatki moji, uzivajte! :)
Нема коментара:
Постави коментар