Sastojci :
- 750 g junetine od plecke
- 3 glavice crnog luka
- 300 g sampinjona
- 1 rostiljska kobasica
- 100 g mesnate slanine
- so
- biber
- vegeta
- lovorov list
- kasika kisele pavlake
Priprema :
Luk iseckajte na rebarca i blago proprzite. Dodajte meso seckano na sitne kocke i sve zajedno przite. Postepeno dodajte po malo vode, koliko da ne zagori. Poklopite, ali povremeno mesajte dok meso ne omeksa.
Dodajte seckane sampinjone, kobasicu i slaninu. Posolite, pobiberite i dodajte vegetu i lovorov list, po zelji.
Ukoliko je gulas previse gust, dodajte malo vode, ali nikako previse. Servirajte uz bareni pirinac ili krompir sa kasikom kisele pavlake.
Uz gulas uvek ide dobro i sopska salata, koja u ovo doba godine svima prija.
Prijatno dragi moji. :)
Нема коментара:
Постави коментар