среда, 19. август 2015.

Juneci gulas sa sampinjonima


Sastojci :

  • 750 g junetine od plecke
  • 3 glavice crnog luka
  • 300 g sampinjona
  • 1 rostiljska kobasica
  • 100 g mesnate slanine
  • so
  • biber
  • vegeta
  • lovorov list
  • kasika kisele pavlake

Priprema :

Luk iseckajte na rebarca i blago proprzite. Dodajte meso seckano na sitne kocke i sve zajedno przite. Postepeno dodajte po malo vode, koliko da ne zagori. Poklopite, ali povremeno mesajte dok meso ne omeksa.
Dodajte seckane sampinjone, kobasicu i slaninu. Posolite, pobiberite i dodajte vegetu i lovorov list, po zelji. 
Ukoliko je gulas previse gust, dodajte malo vode, ali nikako previse. Servirajte uz bareni pirinac ili krompir sa kasikom kisele pavlake.
Uz gulas uvek ide dobro i sopska salata, koja u ovo doba godine svima prija. 
Prijatno dragi moji. :)



Нема коментара:

Постави коментар