петак, 28. август 2015.

Peceni oslic


Sastojci :

  • 1 kg smrznutog belog oslica
  • persun
  • 2 manja cena belog luka
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 vezica persuna
  • pola case belog vina
  • sok od limuna
  • vegeta
  • biber
  • so
  • griz
  • maslinovo ulje

Priprema :

Oslica odledite. Isecite peraja i posolite. Stavite cele u vatrostalnu posudu ukoliko nisu veliki komadi ribe, a ukoliko jesu presecite ih na dva dela. Beli luk i persun sitno iseckajte, pomesajte sa malo vegete i biberom i napunite utrobu oslica (otprilike 1 kasika). 
Svaki oslic uvaljajte u griz i stavite u posudu za pecenje. Crni luk isecite na 4 dela, poredjajte u tepsiju, nalijte vinom i maslinovim uljem i pecite.
Sluzite sa krompirom i blitvom, uz komadice limuna.
Krompir i blitvu obarite i "bacite" na vrelo ulje u koje ste iseckali beli luk. Posolite, pobiberite, promesajte i sluzite uz dobro belo vino.



Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар