Sastojci :
- 1 kg smrznutog belog oslica
- persun
- 2 manja cena belog luka
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 vezica persuna
- pola case belog vina
- sok od limuna
- vegeta
- biber
- so
- griz
- maslinovo ulje
Priprema :
Oslica odledite. Isecite peraja i posolite. Stavite cele u vatrostalnu posudu ukoliko nisu veliki komadi ribe, a ukoliko jesu presecite ih na dva dela. Beli luk i persun sitno iseckajte, pomesajte sa malo vegete i biberom i napunite utrobu oslica (otprilike 1 kasika).
Svaki oslic uvaljajte u griz i stavite u posudu za pecenje. Crni luk isecite na 4 dela, poredjajte u tepsiju, nalijte vinom i maslinovim uljem i pecite.
Sluzite sa krompirom i blitvom, uz komadice limuna.
Krompir i blitvu obarite i "bacite" na vrelo ulje u koje ste iseckali beli luk. Posolite, pobiberite, promesajte i sluzite uz dobro belo vino.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар