Brokoli vode poreklo od Male Azije, a u Evropi su jedino bile poznate na područiju Italije. Katarina Mediči je u 16. veku isporučila u Francusku odakle su pod nazivom " Italijanska špargla " dospela i u Englesku.
Brokoli sadrži puno minerala, vlakana i vitamina, a naročito vitamin C koga čak ima više nego u pomorandži. Pored toga što je ovo povrće veoma zdravo, ono je i ukusno, te ću sa vama podeliti jedan recept kako da vrlo brzo spremite zdravu salatu za vaše najdraže.
Brokoli sadrži puno minerala, vlakana i vitamina, a naročito vitamin C koga čak ima više nego u pomorandži. Pored toga što je ovo povrće veoma zdravo, ono je i ukusno, te ću sa vama podeliti jedan recept kako da vrlo brzo spremite zdravu salatu za vaše najdraže.
Sastojci :
- brokoli (glavica)
- 1 kašičica senfa
- 3 kašike kisele pavlake
- limunov sok
- maslinovo ulje
- biber
- so
Priprema :
Prvo obarite brokole. Kada se obare, stavite ih u ledenu vodu da bi sačuvali zelenu boju. U činiju stavite kašičicu senfa ili dve (zavisno od količine brokolija). Dodajte 3 kašike kisele pavlake, so, biber, maslinovo ulje i malo soka od limuna. Sve dobro umutite i prelijte preko brokolija.
Prijatno. :)
Нема коментара:
Постави коментар