Sastojci za koru :
- 1.5 solja brasna
- 1/4 kasicice soli
- 1/3 solje maslaca
- 2-3 kasike vode
Priprema kore :
U brasno, pomesano sa solju, dodajte komadice putera i utrljajte ih dlanovima sa brasnom. Poprskajte brasno vodom, mesajuci lako viljuskom da se sastojci lepo sjedine. U koliko je potrebno sipajte jos malo vode. Od testa napravite loptu i spustite je na dasku, koju ste vec posuli brasnom. I testo poprasite brasnom. Rastanjite oklagijom tako da predje rub tepsije oko 2 cm. Prenesite je u tepsiju i polako utapkajte testo. Formirajte ivicu i viljuskom izbockajte. Peceno testo izvadite i ohladite.
Sastojci za fil :
- 4 zumanca
- 5 kasika secera
- 100 g putera
- 200 g cokolade
- 500 ml mleka
- 2-3 kasike slaga
- slag ili pena od belanaca
Priprema fila :
Umutite zumanca sa secerom, dodajte brasno. Sipajte u provrelo mleko, dodajte seckanu cokoladu, neprestano muteci. Skuvajte krem. Dodajte puter i lepo umesajte da se sve sjedini. Nafilujte koru koju ste ispekli i ohladite. Pre sluzenja umutite slag, premazite preko pite i ukrasite cokoladnim mrvicama.
Ova pita je veoma ukusna, obavezno je spremite osoba koje najvise volite, one to sigurno zasluzuju.
Prijatno i uzivajte! :)
Нема коментара:
Постави коментар