петак, 14. август 2015.

Pita sa kremom od cokolade



Sastojci za koru :


  • 1.5 solja brasna
  • 1/4 kasicice soli
  • 1/3 solje maslaca 
  • 2-3 kasike vode

Priprema kore :

U brasno, pomesano sa solju, dodajte komadice putera i utrljajte ih dlanovima sa brasnom. Poprskajte brasno vodom, mesajuci lako viljuskom da se sastojci lepo sjedine. U koliko je potrebno sipajte jos malo vode. Od testa napravite loptu i spustite je na dasku, koju ste vec posuli brasnom. I testo poprasite brasnom. Rastanjite oklagijom tako da predje rub tepsije oko 2 cm. Prenesite je u tepsiju i polako utapkajte testo. Formirajte ivicu i viljuskom izbockajte. Peceno testo izvadite i ohladite.

Sastojci za fil :

  • 4 zumanca
  • 5 kasika secera
  • 100 g putera
  • 200 g cokolade
  • 500 ml mleka
  • 2-3 kasike slaga
  • slag ili pena od belanaca

Priprema fila :

Umutite zumanca sa secerom, dodajte brasno. Sipajte u provrelo mleko, dodajte seckanu cokoladu, neprestano muteci. Skuvajte krem. Dodajte puter i lepo umesajte da se sve sjedini. Nafilujte koru koju ste ispekli i ohladite. Pre sluzenja umutite slag, premazite preko pite i ukrasite cokoladnim mrvicama. 
Ova pita je veoma ukusna, obavezno je spremite osoba koje najvise volite, one to sigurno zasluzuju.
Prijatno i uzivajte! :)

Нема коментара:

Постави коментар