петак, 28. август 2015.

Mekike

Evo jednog odlicnog predloga sta pripremiti za dorucak ili veceru.. Mekike, takodje poznate kao "Madjarski langos", pravi je specijalitet od testa. Brzo se priprema, a svi ih vole. To je vrsta pogace koju cesto mozete sresti u Madjarskoj, Austriji, Ceskoj, Rumuniji, a i kod nas, narocito u severnom delu Srbije. Mozete ih sluziti sa jogurtom, kiselim mlekom, pavlakom, sirom, a odlicne su u kombinaciji sa mladim kajmakom.. :)


Sastojci :

  • 500 g brasna
  • 1/4 kockice kvasca
  • 1 kasicica secera i malo vode
  • 250 ml vode
  • so



Priprema :

Kvasac potopite u malo vode sa kasicicom secera da uskisne. Nakon toga, zamesite sa brasnom i vodom, posolite i ostavite da testo fino naraste.
Testo mora biti mekano. U serpu ili dublji tiganj sipajte dosta ulja, ruke nakvasite ili vodom ili ulje, otkidajte parce proizvoljne velicine. Rastanjite rukama loptice i przite.




Prijatno! :)

Нема коментара:

Постави коментар