четвртак, 27. август 2015.

Vanilice


 Sastojci :

  • 200 g masti (ili 250 g putera, nikako margarin da ne bi bile tvrde)
  • 5 kasika secera
  • 1 jaje
  • 1 zumance
  • 500 g brasna
  • dzem od kajsija
  • secer u prahu pomesan sa vanilom

   Priprema :

Penasto umutite mast i secer. Dodajte jaje i zumance. Dobro sve umutite mikserom, da dobijete kompaktnu masu. Umesajte brasno. Testo ostavite 15ak minuta da miruje, a onda ga rastanjite u plocu 0.5cm debljine. Modlicom vadite male vanilice. Redjajte na pleh oblozen papirom za pecenje i pecite na otprilike 180 stepeni  10-ak minuta, zavisno od vaseg sporeta. Pazite, vanilice moraju biti pecene, a ostati bele!

Kada se kolacici prohlade, mazite ih dzemom i sastavljajte dve po dve. Valjajte u prah secer, sa dosta vanile. 
Savet: u teglu sa prah secerom stavite 1-2 sipke vanile, dobro zatvorite i uvek cete imati lepo zamirisan secer, koji ce obogatiti vase poslastice.

Prijatno slatki moji! :)


Нема коментара:

Постави коментар