среда, 19. август 2015.

Torta sa jagodama

Jagode..hmm.. Ko bi mogao njima odoleti? Volimo ih sa slagom, cokoladom, u sladoledu, vocnim salatama, raznim filovima. Pored toga sto su ukusne i daju posebnu notu slatkisima, one su i veoma zdrave. Jagoda je prava mala riznica antioksidanata, puna je vitamina C, a istrazivanja su pokazala da jagode mogu pomoci i pri regulaciji secera u krvi.


Danas cu sa vama, dragi moji, podeliti recept za Sarlotu sa kremom od jagoda. Ovo obavezno morate spremiti.. :)




Sastojci :

  • 1 pakovanje piskota
  • 2 kasike estrakta od jagode
  • 300 g slatke pavlake
  • 150 g secera
  • 500 g jagoda
  • vanilin secer
  • 50 g putera
  • 3 zumanca
  • 100 g secera
  • slag

Priprema :

Slatku pavlaku dobro umutite mikserom. Dodajte 150 g secera i vanilu. Dodajte jagode i sa pavlakom umutite. Odvojite malo jagoda, ukoliko zelite da dekorisete tortu. Odvojeno umutite 100 g  secera sa 3 zumanca i puterom. Sve dobro umutite. U kalup redjajte piskote, koje ste prethodno malo potopili u mleko. Na dnu kalupa i sa strane iznutra namazite zut krem, a u sredinu sipajte masu koju ste umutili sa jagodama. Tortu ukrasite slagom i jagodama. Dobro je ohladite. 

Prijatno! :)

Нема коментара:

Постави коментар