Jagode..hmm.. Ko bi mogao njima odoleti? Volimo ih sa slagom, cokoladom, u sladoledu, vocnim salatama, raznim filovima. Pored toga sto su ukusne i daju posebnu notu slatkisima, one su i veoma zdrave. Jagoda je prava mala riznica antioksidanata, puna je vitamina C, a istrazivanja su pokazala da jagode mogu pomoci i pri regulaciji secera u krvi.
Danas cu sa vama, dragi moji, podeliti recept za Sarlotu sa kremom od jagoda. Ovo obavezno morate spremiti.. :)
Sastojci :
- 1 pakovanje piskota
- 2 kasike estrakta od jagode
- 300 g slatke pavlake
- 150 g secera
- 500 g jagoda
- vanilin secer
- 50 g putera
- 3 zumanca
- 100 g secera
- slag
Priprema :
Slatku pavlaku dobro umutite mikserom. Dodajte 150 g secera i vanilu. Dodajte jagode i sa pavlakom umutite. Odvojite malo jagoda, ukoliko zelite da dekorisete tortu. Odvojeno umutite 100 g secera sa 3 zumanca i puterom. Sve dobro umutite. U kalup redjajte piskote, koje ste prethodno malo potopili u mleko. Na dnu kalupa i sa strane iznutra namazite zut krem, a u sredinu sipajte masu koju ste umutili sa jagodama. Tortu ukrasite slagom i jagodama. Dobro je ohladite.
Нема коментара:
Постави коментар