Sada je vreme posta, najbolje bi bilo da sa vama podelim recepte koji ce vam dati ideju sta pripremiti za vasu trpezu. Sigurna sam da niste ni sumnjali koliko je zdrav pasulj. Verovali ili ne, pasulj je namirnica koja snizava los holesterol u krvi. On poboljsava krvnu sliku, pun je vlakana, minerala i vitamina, a pritom i veoma ukusan, bez obzira na koji nacin ga pripremate, da li kao : salatu, kuvani pasulj ili prebranac, koji cu ja danas pripremiti..
Sastojci :
- 500 g pasulja - "Tetovac"
- 500 g crnog luka
- 2 kasike aleve paprike
- 1 kasika vegete
- 2 cena belog luka
- lovorov list
- biber
- so
Priprema :
Pasulj skuvajte, bacajuci prve dve vode. U trecoj vodi dodajte lovorov list i zacinite biberom u zrnu. Luk iseckajte na rebarca i isprzite na ulju, da dobije lepu zlatnu boju. Alevu papriku pomesajte sa lukom.
Pomesajte kuvani pasulj i luk, dodajte vegetu i posolite po ukusu. Zapecite u rerni. Ukoliko je pasulj gust, dodajte vodu da bude zitko. Prebranac je najbolje peci u zemljanoj posudi, ali ukoliko je nemate moze posluziti i dobra teflonska tepsija.
Prijatno! :)
Нема коментара:
Постави коментар