понедељак, 17. август 2015.

Krem od vanile

    Red vanila  se sastoji od oko 110 vrsta, od kojih 15 daje veoma aromaticne plodove. Najznacajnija vrsta je zacinska vanila, cijem mirisu retko ko moze odoleti. Vanila je obicno koriscena u kombinaciji sa kakaom, kako bi ublazila njegovu gorcinu.
   Ona daje posebnu notu kako u kolacima i tortama, tako i u raznim kremovima. Zato danas zelim sa vama da podelim jedan recept, za koji sam sigurna da ce vam se svideti. :)





Sastojci :

  • 4 zumanca
  • 4 kasike secera
  • 3 ravne kasike brasna
  • 1 litar mleka
  • po zelji 3 stangle cokolade
  • 70 g putera
  • vanila
  • slag za dekoraciju

Priprema :

Zumanca umutite sa secerom. Dodajte brasno i dobro izmesajte da nema grudvica. Od 1 litra hladnog mleka odvojite oko 100 ml i izmesajte sa ovom masom, a ostalih 900 ml mleka zagrejte, dodajte jos 4 kasike secera, sipku vanile ili vanilu u prahu, sipajte gornju masu i uz stalno mesanje skuvajte na tihoj vatri.
U krem kada se skuva, dodajte puter. Obavezno skonite sa sporeta, jer puter nikako ne teba kuvati. Ohladite i po zelji u polovinu mase dodajte rastopljenu cokoladu. Sipajte u cinijice ili case prvo zuti, a zatim cokoladni krem. Ukrasite slagom.

Prijatno slatki moji. :)

Нема коментара:

Постави коментар