среда, 26. август 2015.

Zapecena boranija


Sastojci :

  • 1 kg zute siroke boranije
  • 1 veca ili 2 manje glavice crnog luka
  • 1-2 cena belog luka
  • 1 paradajz (ukoliko pravite posnu varijantu)
  • ulje
  • vegeta
  • vezica persuna
  • so
  • biber
  • pavlaka za kuvanje

Priprema :

Boraniju ocistite, operite i presecite uzduz. Crni luk ocistite i sitno iseckajte, pa sve zajedno przite na ulju, dolivajuci po malo toplu vodu-da ne zagori.
Kada boranija omeksa, ako pravite posnu, kao i ja danas, iseckajte oljusteni paradajz, posolite, pobiberite, dodajte vegetu, beli luk i sitno seckani persun. Nalijte jos samo malo vode i zapecite u rerni.
Ukoliko pravite mrsnu boraniju, svi sastojci osim paradajza su isti, kao i nacin pripreme, ali pre stavljanja u rernu u boraniju sipajte jednu manju casu pavlake za kuvanje. Ona ce lepo zgusnuti jelo i dati mu finu zavrsnu notu, poboljsace svakako ukus. Ukoliko neko voli, umesto pavlake moze se staviti i umucena jaja-dva do tri.
Ovu boraniju mozete sluziti kao samostalno jelo ili kao prilog uz peceno pile, vasirane snicle, kremenadle.. 
Prijatno! :)

Нема коментара:

Постави коментар