Sastojci :
- 1 kg zute siroke boranije
- 1 veca ili 2 manje glavice crnog luka
- 1-2 cena belog luka
- 1 paradajz (ukoliko pravite posnu varijantu)
- ulje
- vegeta
- vezica persuna
- so
- biber
- pavlaka za kuvanje
Priprema :
Boraniju ocistite, operite i presecite uzduz. Crni luk ocistite i sitno iseckajte, pa sve zajedno przite na ulju, dolivajuci po malo toplu vodu-da ne zagori.
Kada boranija omeksa, ako pravite posnu, kao i ja danas, iseckajte oljusteni paradajz, posolite, pobiberite, dodajte vegetu, beli luk i sitno seckani persun. Nalijte jos samo malo vode i zapecite u rerni.
Ukoliko pravite mrsnu boraniju, svi sastojci osim paradajza su isti, kao i nacin pripreme, ali pre stavljanja u rernu u boraniju sipajte jednu manju casu pavlake za kuvanje. Ona ce lepo zgusnuti jelo i dati mu finu zavrsnu notu, poboljsace svakako ukus. Ukoliko neko voli, umesto pavlake moze se staviti i umucena jaja-dva do tri.
Ovu boraniju mozete sluziti kao samostalno jelo ili kao prilog uz peceno pile, vasirane snicle, kremenadle..
Prijatno! :)
Нема коментара:
Постави коментар