Mirodjija je poznata zacinska biljka. Potice iz centralne Azije i uspeva na suncanim mestima. Ona svojim ukusom i carobnim mirisom osvaja svaku kuhinju. Seckano lisce mirodjije poboljsava ukus u zelenoj salati, salati od krastavaca. paradajza ili krompira. Idealno se slaze sa tikvicama i kuvanim mesom. Danas cu vam napisati jedan recept za sos od mirodjije koji se vrlo brzo sprema, mozete ga sluziti uz povrce ili meso, a vrlo je ukusan.
Sastojci :
Priprema :
Uprzite brasno na puteru. Veoma pazite da ne potamni! Nalijte ga mlekom, vodom ili supom. Dobro ga umutite, a zatim posolite. U gotov sos, umesajte sitno iseckanu mirodjiju. Prokuvajte, dodajte kiselu pavlaku, biber. Ukoliko volite ukus limuna, mozete dodati i malo limunovog soka.
Ovaj sos je najbolje sluziti uz fasirane snicle i kuvanu govedinu.
Prijatno! :)
Нема коментара:
Постави коментар