уторак, 25. август 2015.

Sos od mirodjije

Mirodjija je poznata zacinska biljka. Potice iz centralne Azije i uspeva na suncanim mestima. Ona svojim ukusom i carobnim mirisom osvaja svaku kuhinju. Seckano lisce mirodjije poboljsava ukus u zelenoj salati, salati od krastavaca. paradajza ili krompira. Idealno se slaze sa tikvicama i kuvanim mesom. Danas cu vam napisati jedan recept za sos od mirodjije koji se vrlo brzo sprema, mozete ga sluziti uz povrce ili meso, a vrlo je ukusan.


Sastojci :

  • 2 kasike brasna
  • 1 kasika putera
  • 1 vezica mirodjije
  • mleko, voda ili supa
  • kisela pavlaka
  • so
  • biber

Priprema :

Uprzite brasno na puteru. Veoma pazite da ne potamni! Nalijte ga mlekom, vodom ili supom. Dobro ga umutite, a zatim posolite. U gotov sos, umesajte sitno iseckanu mirodjiju. Prokuvajte, dodajte kiselu pavlaku, biber. Ukoliko volite ukus limuna, mozete dodati i malo limunovog soka. 
Ovaj sos je najbolje sluziti uz fasirane snicle i kuvanu govedinu.
Prijatno! :)


Нема коментара:

Постави коментар