Svima pristupacna vrsta jestivih gljiva su svakako sampinjoni. Puni su proteina. Ne sadrze ni saharozu ni skrob, pa su pogodni i za ljude koji su dijabeticari. Takodje u sebi sadrze i vitamine. Danas su mnoga jela obogacena sampinjonima, a ja cu sa vama podeliti jedan recept pogodan za ove vruce dane. ![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGLpK4mr-uytlJlA25I8vZKl05a2hEs2WeYqGBrwHykbRDcRTVCo7frkrRzBC5SxGdZ2BEwvLRfU_eG6GpMhiiXl_kvNWPbHqlVYHKaBIqGa5U3cBnhyh5wsczV_zS5ifldXPcFXk-1cc/s640/11910679_1059419140758217_686778075_n.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGLpK4mr-uytlJlA25I8vZKl05a2hEs2WeYqGBrwHykbRDcRTVCo7frkrRzBC5SxGdZ2BEwvLRfU_eG6GpMhiiXl_kvNWPbHqlVYHKaBIqGa5U3cBnhyh5wsczV_zS5ifldXPcFXk-1cc/s640/11910679_1059419140758217_686778075_n.jpg)
Sastojci :
- 400-500 g sampinjona
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 sargarepa
- 1 kasika brasna
- 1 kasika ulja
- vegeta
- biber
- so
- persun
Priprema :
Dobro operite i ocistite povrce. Iseckajte ga na komadice. Napravite klajster (tanka zaprska) od ulja i brasna, nalijte vodu. Ubacite povrce i skuvajte na tihoj vatri. Povremeno mesajte i pazite na temperaturu jer ova corba hoce da peni.
Izmaknite lonac sa ringle i stapnim mikserom dobro usitnite povrce. Zacinite biberom, vegetom, solju i persunom.
Na kraju, po zelji, mozete servirati sa kasikom pavlake.
Нема коментара:
Постави коментар