среда, 19. август 2015.

Krem corba od sampinjona



Svima pristupacna vrsta jestivih gljiva su svakako sampinjoni. Puni su proteina. Ne sadrze ni saharozu ni skrob, pa su pogodni i za ljude koji su dijabeticari. Takodje u sebi sadrze i vitamine. Danas su mnoga jela obogacena sampinjonima, a ja cu sa vama podeliti jedan recept pogodan za ove vruce dane. 

Sastojci :

  • 400-500 g sampinjona
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 sargarepa
  • 1 kasika brasna
  • 1 kasika ulja
  • vegeta
  • biber
  • so
  • persun

Priprema :

Dobro operite i ocistite povrce. Iseckajte ga na komadice. Napravite klajster (tanka zaprska) od ulja i brasna, nalijte vodu. Ubacite povrce i skuvajte na tihoj vatri. Povremeno mesajte i pazite na temperaturu jer ova corba hoce da peni.
Izmaknite lonac sa ringle i stapnim mikserom dobro usitnite povrce. Zacinite biberom, vegetom, solju i persunom.
Na kraju, po zelji, mozete servirati sa kasikom pavlake.

Нема коментара:

Постави коментар